In je eigen kracht staan als leidinggevende met ‘BEING’ als houvast

Hoe hou je jezelf staande als people manager in het dynamische werklandschap anno 2022? PMC vertrekt met het ‘BEING’-verhaal vanuit de mens achter de leidinggevende.

De vijf B’s van BEING

Van day-to-day-management tot het kraken van strategische vraagstukken: als leidinggevende komt er veel op je af. Zeker in het hypersnel evoluerende werkklimaat van vandaag, is het niet evident om te achterhalen wat nu die ene juiste aanpak is. Toch ligt het antwoord verrassend dichtbij. Authentiek leiderschap start bij je unieke kwaliteiten en eigenschappen als mens, oftewel ‘BEING yourself’. En als je die lijn doortrekt, komt dat ook je medewerkers ten goede. Want wie kan groeien in een stimulerende context, voelt zich automatisch gelukkiger op de werkvloer. People Managers Community schuift vijf vuistregels naar voor om jezelf als people manager te ontwikkelen.

1 | Be positive: wees een ambassadeur voor je organisatie en geef het goede voorbeeld. Een optimistische mindset werkt aanstekelijk voor anderen.
2 | Be connected: verlies je niet in operationeel management en houd ook vinger aan de pols van wat er leeft bij je mensen.
3 | Be human: wees mild voor jezelf en anderen. Wees jezelf ervan bewust dat iedereen elke dag bijleert en daar horen nu eenmaal fouten bij.
4 | Be a leader: durf op te komen voor je eigen programma. Uiteraard is het belangrijk om rekening te houden met veranderingen binnen en buiten de werkomgeving, maar een duidelijk plan volgen, biedt rust bij jezelf en je medewerkers.
5 | Be realistic: speel in op tendensen waar nodig. Als er bijvoorbeeld krapte op de arbeidsmarkt heerst, heeft het geen zin om vast te blijven houden aan strikte diploma-eisen of aanmeldprocedures.

Wil jij ook Leadership herdenken?

Alle tips & tricks ten spijt, heerst er nog veel onzekerheid bij organisaties over de toekomst van HR en Leadership. De vraag is dus niet: “Wat kan beter?”, maar veeleer: “Hoe moet het anders?”. PMC gooit voor haar 50ste jubileum de vraag open naar alle business en HR-professionals. Op 27 september organiseren ze een Boat Party in Antwerpen boordevol muziek, bites & drinks, inspiratie en natuurlijk netwerkmogelijkheden. Let op, het aantal toegangstickets is beperkt. Snel reserveren, is de boodschap!

Lees meer en reserveer je Boardingpass(es) >>

Share This